Internet in een studentenhuis

Als je gaat studeren en hiervoor het ouderlijk huis moet verlaten, dan kom je vaak al snel terecht in een studentenhuis. Dit is meestal de meest betaalbare optie, maar realiseer je wel dat er dan een hoop voor je gaat veranderen. In een studentenhuis zijn immers veel dingen gemeenschappelijk en het komt hierbij dan ook aan op het maken van goede afspraken om het voor iedereen leuk en leefbaar te houden. Zo is vaak de koelkast gemeenschappelijk en staat er vaak in de centrale huiskamer een gemeenschappelijke televisie. Naast dit soort praktische zaken bestaat er ook nog zoiets als gemeenschappelijk internet. Want zeg nu zelf, een studentenhuis zonder fatsoenlijk internet, dat is toch geen studentenhuis?

Internetsnelheid in studentenhuizen
De internetsnelheid in een studentenhuis laat nogal eens te wensen over. Dit komt omdat er waarschijnlijk ooit eens iemand lang geleden een internetabonnement heeft afgesloten, maar in de loop der jaren is er eigenlijk nooit meer iemand geweest die eens kritisch naar dit abonnement heeft gekeken. De hedendaagse student heeft een Spotify account en streamt uiteraard regelmatig een filmpje. Dit doet hij/zij niet op één apparaat, maar op meerdere (laptop, smartphone en tablet) en als je dan met meerdere studenten samenwoont, dan weet je direct hoe zwaar de internetverbinding belast wordt.
Er zijn wel een aantal richtlijnen te geven voor wat betreft de benodigde internetsnelheid in een studentenhuizen. Zo kun je stellen dat je kunt volstaan met een snelheid van 100 Mbit/s in het geval je met niet meer dan drie studenten in één studentenhuis woont. Woon je met minimaal vier studenten in één huis, dan heb je toch wel minimaal de dubbele snelheid nodig, dus 200 Mbit/s.

Verschillende soorten internet
Het verhaal over snelheid klinkt dan misschien leuk en aardig, het moet wel allemaal mogelijk zijn op het adres van jouw studentenhuis. Internet wordt feitelijk op drie manieren aangeboden. Het snelste internet is het internet via glasvezelkabel. Hiermee kan een snelheid worden gehaald (maximaal haalbare) van 500Mbit/s. Dit is natuurlijk wat je het liefste zou nemen, maar dit wordt helaas nog lang niet overal aangeboden. De tweede mogelijkheid die je hebt is internet via de kabel. In vrijwel alle grote studentenplaatsen in ons land is dit type internet beschikbaar. De laatste mogelijkheid is DSL-internet dat werkt via de telefoonlijn en daardoor alleen geschikt is voor de wat kleinere studentenhuizen.

Zoveel internetabonnementen, zoveel verschillende prijzen
Het studentenleven is al duur genoeg. Een goede prijs voor internet is dan ook minstens zo belangrijk als snelheid en betrouwbaarheid. Ga dan ook nooit over één nacht ijs en ga eerst eens de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Kost je misschien eens een uurtje van je tijd, maar daar heb je straks vele, vele uren profijt van!

inloggen


Gebruiker:
Wachtwoord:
Blijf ingelogd

Wachtwoord vergeten?
 
Citybus Express

SUM rss