Nieuws

Zo organiseer je een tuinfeest in de winter

11 januari 2019

De tijd van lange dagen in de zon is voorlopig even voorbij. Dat hoeft niet te betekenen dat gezellige tuinfeestjes ook verleden tijd zijn. Zelfs in de winter geniet je van een sfeervol feestje in jouw tuin of op je dakterras. Wil jij dus een gezellige borrel organiseren deze winter en wil je weten hoe? Met deze handige tips verander jij jouw tuin in een winters feestparadijs.

1. Stook een vuurtje
Wat is er nou gezelliger dan met zijn allen rondom een knus vuurtje zitten? Vooral in de winter zorgt vuur voor extra sfeer en natuurlijk ook voor de nodige warmte. Er zijn verschillende manieren waarop jij veilig een vuurtje kunt stoken in je tuin. Koop bijvoorbeeld een speciale vuurkorf die je op een open plek in je tuin zet. Je kunt ook vuur met eten combineren door een barbecue aan te steken. Zo geniet je met je vrienden van een lekker hapje terwijl jullie je opwarmen rondom de barbecue. Leef je echt op budget? Dan is een Zweedse fakkel een goed alternatief. Hierbij stook je een vuurtje in een boomstam.

2. Terrasverwarming
Vind je het maar niks om met vuur aan de slag te gaan? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om jouw tuin of balkon te verwarmen. Investeer in speciale terrasverwarming die jou de hele winter lang warm houdt. Deze worden in alle soorten en maten gemaakt: van gasbranders die je op de grond zet tot elektrische verwarming die je aan de muur kunt hangen. Let wel op het verbruik van deze apparaten, aangezien sommige elektrische kachels veel energie nodig hebben. Daarom moet je ook altijd je energie vergelijken, want mogelijk kan je besparen op je vaste lasten door een voordeliger energiecontract af te sluiten. Je energie vergelijken kan bovendien gemakkelijk online, dus het is zo geregeld!

3. Zorg voor sfeer
Een feestje of tuinborrel is natuurlijk niet compleet zonder aankleding. Kies voor nuttige decoraties die warmte met zich meebrengen. Leg op iedere stoel en bank bijvoorbeeld wat kussentjes en dekentjes. Een grote tuin kan je bovendien wat knusser maken door windschermen te plaatsen. Deze zorgen er meteen voor dat de temperatuur aangenaam blijft. Wil je echt uitpakken? Creëer dan een hot chocolate-station. Decoreer een tafel met allerlei toppings die je door je warme chocolademelk kan doen. Wat mokken en een grote thermoskan in het midden en jullie genieten de hele avond van een warm drankje.

4. Kleed je warm aan
Tijdens een tuinfeestje mag een goede outfit ook niet vergeten worden. Voor een winters feest geldt natuurlijk ook een speciale winterse dresscode. Zorg ervoor dat je vrienden in hun beste winterjas op komen dagen. Hoe groter, wolliger en warmer, hoe beter. Ook dikke sokken zijn onmisbaar, aangezien je voeten vrij snel afkoelen. Uiteraard zijn winterse accessoires zoals handschoenen en een sjaal ook meer dan welkom. Des te warmer jullie gekleed zijn, des te langer jullie genieten van een winters tuinfeest!

Pixabay / Bluebudgie