SOLS-Bestuur

Dagelijks Bestuur

SOLS Bestuur

Staand (v.l.n.r.): Bart Portegijs, Eva Breuer, Maurits Vroom, Frank van Baarle, Lieke Liefkes, Martijn van den Berg, Maaike Lommerse en Amber Noordegraaf.
Zittend (v.l.n.r.):  Mariëlle Kant (penningmeester), Lizzy Verbiest (voorzitter) en Cees Faes (secretaris).

Lizzy Verbiest - Voorzitter 2013

Onze kersverse voorzitter heeft het stokje overgenomen van Bart na een jaar de penningmeester van de SOLS te zijn geweest. Naast dat zij bestuursjaar heeft gedaan op SSR, is zij een van de oprichters van het gemengde dispuut Perropates, wat sinds 2015 bestaat. Buiten SSR houdt Lizzy zich graag bezig met filosofie en fotografie. Een ideale vergadering begint volgens Lizzy met een foto van Foef, de poes van Lizzy, en eindigt met een Leffe Blond.

Cees Faes - Secretaris 2012

Toen Cees in 2012 de EL CID liep is, zijn liefde voor de EL CID-dansjes begonnen. Elk jaar leert hij de dansjes die de nieuwe eerstejaars leren in hun introductieweek met ze mee en als deze nummers door de dixo schallen, is Cees als eerste op het podium te vinden. De echte kers op de taart was dan ook wel dat Cees als onderdeel van de EL CID/Vademecumcommissie het dansje mocht bedenken. Verder gaat Cees graag op verschillende kleine stedentrips door heel Europa, naar de meest exotische steden zoals Aachen en Hamburg. Cees notuleert sinds dit jaar met alle plezier de vergaderingen van de SOLS en beantwoordt daarnaast alle brieven en mails die u aan de SOLS stuurt. Ook is hij verantwoordelijk voor het bijhouden van het ledenbestand en alle adreswijzigingen.

Mariëlle Kant - Penningmeester 2012

Om niet in een zwart gat te vallen na een jaar als assessor intern op SSR, is Mariëlle aan de slag gegaan met haar master om daarna 4 maanden door zuid-oost Azie te gaan reizen. Inmiddels is ze terug, al een poosje afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging in de vorm van penningmeester van de SOLS. Komend jaar zal Mariëlle het geld van de SOLS (en de oud-leden!) beheren en hopelijk zoveel mogelijk activiteiten op SSR en de aankomende verbouwing van SSR te financieren. In haar vrije tijd voetbalt Mariëlle fanatiek en komt ze graag een dansje doen op SSR.

Martijn van den Berg – Assessor Reünisten 2014

Martijn loopt sinds augustus mee met de SOLS als Assessor Reünisten. Hij is het lijntje tussen het SSR-bestuur en de SOLS. Mooi meegenomen is dat hij quaestor vereniging is en zo alle commissie kan helpen om subsidies aan te vragen bij de SOLS voor hun activiteiten. Daarnaast wil Martijn de bekendheid van de SOLS vergroten onder leden en oud-leden, zodat het SOLS netwerk verder uitgebreid kan worden. Verder is Martijn met het idee gekomen van het nieuwe potje eigen initiatief. Hiermee kunnen kleine ideeën en initiatieven van SSR-leden voor de vereniging of een ander goed doel gesponsord worden met een bijdrage van zowel de SOLS als SSR. Begin op de borrel eens een gesprek met Martijn over treinen, want daar weet hij alles van. Noem een station in Nederland en hij is er geweest.

Eva Breuer 2011

Eva is haar tijd op SSR goed begonnen door in haar eerste jaar zowel de Culturule commissie als de Filmcie te doen. Daarnaast is ze regelmatig op de dinsdagborrel te vinden bij haar dispuut Zephyr waar ze ook een jaar bestuur van is geweest. In haar vrije tijd kijkt Eva graag naar films, speelt ze een gezelschapsspel of reist ze de wereld over. Komend jaar wil Eva leuke activiteiten organiseren en ervoor zorgen dat de SOLS wat bekender wordt onder de SSR-leden, zodat zij later ook SOLS-lid worden.

Maaike Lommerse 2013

Maaike is terug van weggeweest! Voor haar jaar als praeses van SSR was zij namelijk al secretaris van de SOLS. En nu haar taken als SC erop zitten, heeft zij weer tijd om plaats te nemen in het dagelijks bestuur van de SOLS. Komend jaar gaat zij zich specifiek bezig houden met het nieuwsblad en de nieuwsbrieven. Met haar lieve lach en vrolijkheid is het altijd uitermate gezellig om met Maaike te kletsen op de SOLS borrels. In haar vrije tijd gaat Maaike graag uitwaaien op het strand of duikt ze in een goed boek.

Amber Noordegraaf 2011

Amber is een echte alleskunner met een lange SSR-carrière achter de rug. Of het nou de drukke NC-Uit is of de wat maatschappelijk verantwoordelijkere commissies zoals de CuCo en het GME, nergens draait zij haar hand voor om. Daarnaast is zij ook een jaar bestuur van haar dispuut Volante geweest en speelt ze nog steeds wekelijks mee met de hockey equipe van SSR. Binnen de SOLS wil Amber graag laagdrempelige en gevarieerde activiteiten organiseren waar ze hoopt meer oud-leden te leren kennen en verhalen uit hun SSR-tijd te horen. Gelukkig heeft ze daarbuiten nog genoeg andere hobby’s zoals series kijken, reizen, borrelen en af en toe een festival of concert bezoeken.

Pieter Schol 2015

Pieter zit dit jaar namens het SSR-bestuur bij het SOLS DB. Hij gaat zich komend jaar vooral richten op de integratie tussen leden en oud-leden en zich inzetten voor het vergroten van de carrière- en netwerkmogelijkheden binnen de SOLS en SSR. Als assessor Intern is hij hier uitermate voor geschikt, aangezien hij met alle leden, commissies, disputen en korrels een kort lijntje heeft. Als hij niet op SSR is, spreekt hij graag met vrienden buiten de vereniging af en speelt hij regelmatig de fagot.

 

Algemeen Bestuur

Frank van Baarle 2011

Frank doorziet cijfers als geen ander. Hierdoor spot Frank snel of een commissie of dispuut de subsidie goed heeft berekend. Na zijn jaar als QV van SSR, is hij bij de SOLS gekomen en nu neemt hij namens de SOLS ook deel aan de WUS. Frank is een van de oprichters van het SSR-hockeyequipe, waar hij nog wekelijks mee op het veld staat. En dat terwijl hij druk bezig is om carrière te maken als pas afgestudeerde arts.

Joanne ter Haar 2010

Joanne is de stille alleskunner van het SOLS-AB. Zo is ze naast goed op de dwarsfluit, ook een wonder in de keuken. Van dit laatste heeft SSR jaren lang mogen genieten met Joanne als MKP-er. Ze heeft het altijd enorm naar haar zin gehad bij een van de grootste disputen van SSR, Terra F. Haar doel voor de SOLS is om meer jonge oud-leden te enthousiasmeren en naar de activiteiten te zien komen.

Anneke Huisman 1984

Anneke is een nieuwe (of eigenlijke teruggekeerde) aanwinst voor de SOLS. Anneke studeerde geschiedenis en heeft tijdens haar studententijd op SSR in de vormingswerkcommissie (VWC) gezeten die discussieavonden organiseerde met bekende sprekers. Daarnaast was Anneke actief bij het (inmiddels overleden) feministische dispuut Dulcinea, dat vroeger vaak een thema koos voor de dispuutsavonden. Van maart 1986 tot maart 1987 is Anneke praeses van de vereniging geweest en daarna was zij betrokken bij de oprichting van de SOLS en lid van het eerste SOLS bestuur. Momenteel werkt Anneke als projectmanager in de zorg ICT en doet zij graag aan sporten zoals wielrennen en roeien. Anneke ziet het vooral als haar taak om input te geven namens de "oudere" SOLS-leden en contacten te leggen met oudere oud-leden.

Lieke Liefkes 2010

Lieke is de talentovenaar in ons midden. Geen spelfout gaat aan haar voorbij en adembenemende alliteraties passeren continu de revue. Om die reden had zij het ook heel erg naar haar zin als Ab Actis van SSR. Om haar dorst naar sport (en bier) te lessen, bezoekt Lieke zo vaak mogelijk voetbalwedstrijden in de meest afgelegen, treurige stadions én in de Johan Cruijff ArenA. Als expert in gezelligheid weet Lieke als geen ander hoe je een SOLS-activiteit kan opfleuren tot een bruisend evenement.

Bart Portegijs 2006

Al vanaf 2006 zet Bart zich in voor SSR. Hij heeft onder andere plaatsgenomen in de eerste Disputen Contest Week commissie en mocht als kers op zijn commissietijd penningmeester zijn van de Lustrumcommissie 2011. Na een tijd bij de SMV, is Bart van 2014 tot 2018 voorzitter van de SOLS geweest, maar nu is het tijd om een stapje terug te doen. Bart is als T.A.E.N.I.A.an het vergaderen niet schuw en houdt ervan om te puzzelen en vraagstukken op te lossen, of dit nou de kerstpuzzel van de AIVD is of een popquiz… Bart is erbij!

Anne Schreuder 2012

Sinds 2012 schalt de heldere lach van Anne door het pand aan de Hogewoerd. Anne heeft haar plekje gevonden bij niet één maar wel twee disputen: BLOQ en T.A.E.N.I.A.. Tijdens haar bestuursjaar heeft zij de functies Assessor Acquisitie en Assessor Lustrum weten te combineren en daarmee deel uitgemaakt van de Lustrumcommissie 2016. Anne heeft 2 jaar lang genotuleerd voor de SOLS, maar vanwege een stage in Frankrijk heeft zij dit over moeten dragen aan Cees. Anne geniet van elke anekdote die zij binnen krijgt, want het is welkome afleiding van haar lange dagen in het lab.

Jody Sengalrayan 2011

Jody is het liefst bezig voor andere mensen, om het hen naar de zin te maken of om een gezellige avond neer te zetten voor SOLS-leden. Sinds haar jaar als Sociëteitsbeheerder heeft ze geen moment stil gezeten, ze is namelijk gelijk begonnen met haar coschappen. Om even bij te komen van de ziekenhuizen, kruipt ze het liefst in een knusse hoek met een goed boek en een kop thee. Ze heeft ook een avontuurlijke kant en gaat graag op reis naar alle uithoeken van de wereld.

Marliese Vollebregt 2012

Marliese is een echte duizendpoot en altijd met verschillende projecten tegelijk bezig. In het jaar waarin zij de praeses van SSR was, heeft Marliese verschillende dingen opgezet zoals een volleybalsub, een grotere bijdrage van SSR-leden aan de taptoe met 3 oktober en een jaarlijkse barbecue voor de buurtbewoners. Haar nieuwste project is om binnen de  SOLS het oud-leden netwerk beter in kaart te brengen om oud-leden zo met elkaar in contact te kunnen brengen. In haar drukke leven maakt Marliese altijd tijd vrij om af te spreken met vrienden en om fanatiek te trainen voor triathlon wedstrijden. Komend jaar zullen we Marliese een paar maanden moeten missen, omdat zij mensen gaat leren skiën in Oostenrijk.

Maurits Vroom 1997

Deze mede-oprichter van 9X7 houdt zich bij de SOLS vooral bezig met de geschiedenis. Of dat nou het warmdansen van de Van Wijkzaalvloer is tijdens de 90’s party of het deelnemen aan de archiefsub. Naast de SOLS, zijn werk en zijn jonge gezin houdt Maurits zich in zijn spaarzame vrije tijd bezig met tuinieren, koken, lezen en luieren.